Niels Kærgård “Samfundsforskerens rolle i samfundet”

Der findes samfundsforskere, der koncentrerer sig om at producere ny viden, der kan bidrage til den internationale forskningsdebat og publiceres i internationelle fagtidsskrifter. Andre tager udgangspunkt i aktuelle, fx politiske, problemstillinger og prøver at gå ind i samfundsdebatten. Hvad kan og bør samfundsforskeren analysere og debattere, og hvor gennemanalyseret skal en problemstilling være, inden forskeren kan gå offentligt frem med resultaterne? Hvornår politiserer forskeren, og skal han det? Er der forskel på videnskabelige og politiske argumenter, eller er der kun gode og dårlige argumenter? I hvor høj grad skal forskeren bevidst søge at påvirke den politiske beslutningsproces for at forbedre samfundet?

Niels Kærgård er professor ved Fødevareøkonomisk Institut/Afdeling for International Økonomi og Politik, KU. For mere information klik her.

Afspil ved at klikke på play:

 

Download filen direkte ved at (højre)klikke her.

 

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>