Efterår 2010: Samfundsvidenskab på tværs

Temaet for denne foredragsrække er tværfaglighed set i et videnskabsteoretisk perspektiv: Fokuset vil være de refleksioner over videnskabelighed, som samfundsforskeres møde med andre fagligheder giver anledning til. Som sådan lægges der op til overvejelse og diskussion af spørgsmål som: Hvad er samfundsforskeres særlige bidrag i tværvidenskabelige sammenhænge? Hvad karakteriserer en samfundsfaglig tilgang i tværvidenskabelige kontekster? Hvilke begrænsninger ved samfundsforskeres tilgange kommer her til syne? Hvad kan samfundsforskere lære af andre fagligheder? Og mere generelt: Hvad karakteriserer den (samfunds)videnskab, der opstår som resultat af tværfagligt samarbejde? Kommer der bedre (samfunds)videnskab ud af tværfaglighed? Leder det til nye form for videnskabelighed? Hvilke begrundelser kan der gives for at indgå i tværfaglige samarbejder? Tre forskere med tilknytning til samfundsvidenskaberne vil give hver deres bud på disse spørgsmål.

Foredrag:

 • Forskning i alternativ behandling – et spændingsfelt af videnskaber, interesser og kroppe
 • Niels Viggo Hansen, Institut for Sociologi, KU
 • Forsker, koordinator eller producer
 • Andreas Roepstorff, Afdeling for Antropologi og Etnografi, AU
 • Når tværfaglighed motiveres af problemorientering
 • Poul Bitsch Olsen, Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier, RUC
 • Share

  En Kommentar til Efterår 2010: Samfundsvidenskab på tværs

  1. rolf czeskleba-dupon skriver:

   hej,
   jeg har lejlighedsvis besøgt jeres fordrag. Godt initiativ. Vi renoverer p.t. på RUC vores kursus om planlægning, rum og ressourcer, der er tænkt som tværfaglig syntese oven på grundkurser i de tre klassiske fag pol.,soc. og økonomi (mikro og makro).
   Selv har jeg været meget inspireret af Immanuel Wallerstein, især den provokerende metodologi fra 1991 ‘unthinking social science’ samt kommissionsskriftet ‘Open the social sciences*. Open betyder bl.a. at tage nybrud inden for Naturvidenskab og humaniora til efterretning.

  Skriv en kommentar

  Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  *

  Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>