Lars Fuglsang ”Hvordan skabes en ny praksis?”

Hvordan kan vaner og rutiner ændres? Foredraget forsøger at belyse dette med udgangspunkt i de såkaldte praksisbaserede teorier. Fordelen ved de praksisbaserede teorier er, at de tager udgangspunkt i praksis frem for i de gode intentioner og værdier. Praksis er rutiner og adfærd, der har en dybere mening for folk over tid, og derfor er de forholdsvis stabile, selvom en praksis også hele tiden ændres og udvikles og nye praktikker opstår. Foredraget tager afsæt i to forskellige grupper af praksis-baserede teorier inden for nyinstitutionel teori og STS forskningen. Det giver nogle bud på en forståelse af, hvordan en praksis skabes, ændres og udvikles. Der gives også nogle konkrete eksempler på praksisbaserede analyser af forandring i og mellem organisationer.

Afspil ved at klikke på play:

 

Download filen direkte ved at (højre)klikke her.

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>