Antje Gimmler “Social konstruktivisme og pragmatisk kritik”

Selvom social konstruktivisme prøver at undgå en essentialistisk tilgang og ligeledes afviser at vores viden bør afspejle virkeligheden, løber den ind i flere såvel ontologiske og epistemologiske problemer, som også har metodiske og praktiske konsekvenser. Er pragmatisme et bedre alternativ, som alligevel formår at forbinde praksisorientering og anvendelighed med en reflekteret tilgang til viden og videnskab? Med hjælp af eksempler fra social konstruktivistisk inspireret etnografisk forskning bliver det pragmatiske alternativ tydeligere – et alternativ, der bidrager til det, som er benævnt som ’practice turn’ i socialvidenskaberne.

Afspil ved at klikke på play:

 

Download filen direkte ved at (højre)klikke her.

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>