Henrik Vigh “Ustabilitet og praksis: Antropologiske perspektiver på vedvarende krise og konflikt”

Dette foredrag bygger på sammenlagt 2 års feltarbejde i Bissau, Guinea Bissau, hvor jeg har undersøgt aguentaerne; en milits, der blev hvervet under borgerkrigen i 1998, efterfølgende tabte krigen og siden har forsøgt at re-alliere sig socialt og politisk for at overleve i det fattige og ustabile land. Som en gruppe af unge mænd, der søger at klare sig i et turbulent og konfliktramt samfund ved at navigerer konfliktuelle hændelser og netværk, er aguentaerne langt fra den type fællesskaber, antropologer traditionelt har undersøgt. Men deres forsøg på at overleve sig bedst muligt i en situation præget af langvarig og vedblivende uro og fattigdom kan fortælle os en del om praksis som udspændt mellem struktur og agens samt stabilitet og forandring. Deres liv og virke udfordrer vores gængse socialvidenskabelige teoridannelser og giver os et udgangspunkt for at gentænke en række socialvidenskabelige nøglebegreber.

Afspil ved at klikke på play:

 

Download filen direkte ved at (højre)klikke her.

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>