Forår 2012: Eksperimenter i samfundsvidenskaberneDette semesters foredragsrække ser nærmere på brugen af eksperimenter i samfundsvidenskaberne. Der vil være fokus på spørgsmål som: I hvilket omfang kan og bør eksperimenter anvendes inden for samfundsvidenskaberne? På hvilken måde adskiller brugen af eksperimenter inden for samfundsvidenskaberne sig fra deres brug inden for naturvidenskaberne? Hvilken form kan samfundsvidenskabelige eksperimenter antage? Hvad er hhv. fordelene og ulemperne ved brugen af eksperimenter inden for samfundsvidenskaberne? Hvad er begrænsningerne ved brugen af samfundsvidenskabelige eksperimenter? Hvad kan der opnås viden om ved hjælp af samfundsvidenskabelige eksperimenter? Hvilke etiske overvejelser rejser brugen af samfundsvidenskabelige eksperimenter?

Foredrag:

 • Kan man lave eksperimenter i samfundsvidenskaberne?
 • Jan Faye, Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, KU
 • Experimental Economics
 • Jean-Robert Tyran, Økonomisk Institut, KU
 • The Devil is in the design: Eksperimentel logik og årsagssammenhænge i samfundsvidenskabelig forskning
 • Mads Meier Jæger, Institut for Uddannelse og Pædagogik, DPU
 • Ethnographic Experimentation
 • Morten Axel Pedersen, Institut for Antropologi, KU
 • Share

  Skriv en kommentar

  Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  *

  Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>