Dukketeater og kontroverser. Om brugere, deltagelse og demokratidebat i designforskningenInden for designfeltet har særligt participatory designuser-centered design, og brugerdrevet innovation på forskellig vis artikuleret brugere som legitime deltagere i designprocesser over de sidste 50 år. Med inspiration i nyere poststrukturalistiske tænkere som Bruno Latour, Michel Callon og Isabelle Stengers er en del af den eksperimenterende designforskning i dag i stigende grad optaget af at eksperimentere med mere radikale former for sam-skabelse og demokratisering af de processer hvorved viden og genstande skabes. Oplægget sporer denne udvikling og lægger med eksempler op til en diskussion af deltagelse i åbne designprocesser som en særlig form for demokratisk eksperimenteren.

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>