Forår 2013: Feminisme, erkendelse og samfundsvidenskab

Temaet for forårets foredragsrække er feministiske erkendelsesteorier med særligt fokus på deres anvendelse inden for samfundsvidenskaberne. Hermed lægges der op til diskussion af spørgsmål som: Hvad karakteriserer feministiske erkendelsesteorier og hvordan adskiller de sig fra andre erkendelsesteorier? Hvad kendetegner feministiske eller feminisme inspirerede tilgange til samfundsvidenskabelig erkendelse og forskning? Kan feministiske erkendelsesteorier og tilgange siges at tage særligt udgangspunkt i kvinders erfaringer og synsvinkler og hvis ja, i hvilket omfang og på hvilken måde? I hvilket omfang har feministiske erkendelsesteorier og tilgange en politisk eller emancipatorisk agenda? I hvilket omfang hævder teorierne og tilgangene, at objektiv viden, inklusiv objektiv samfundsvidenskabelig viden, er mulig?

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>