Nina Lykke: “Feministisk postkonstruktionisme”
I foredraget vil jeg fokusere på feministiske grene af ‘den materielle vending’, som  også går under navne som  ‘corporeal feminism’, ’material feminisms’, ’transcorporeal feminism’, ’posthuman’ feminism’ etc.  Selv om de teorier, der gemmer sig i disse navne,  er meget forskellige, er der tale om en fællesnævner, hvad angår spørgsmålet om at  overskride poststrukturalismens fokus på diskursive konstruktioner af køn. Postkonstruktionistiske teorier om  pre-diskursive aspekter og materiens agens, som ikke  falder tilbage i biologisk determinisme eller sociokulturel essentialisering, bliver dermed centrale. Foredraget ser på kontinuiteter og diskontinuiteter i forholdet mellem postkonstruktionisme og disse tidligere teorier.

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>