Dan Zahavi: “Subjektivitet, intersubjektivitet, socialitet. Schutz og fænomenologisk sociologi”

I mit oplæg vil jeg gennemgå nogle af grundtrækkene i Schutz’ fænomenologiske sociologi. Jeg vil lægge fremdrage hans analyser af socialitetens forskellige niveauer og diskutere i hvilket omfang disse analyser stadig er relevante for aktuelle diskussioner af social kognition og social ontologi. Det er velkendt at Schutz’ tilgang til sociologien var stærkt inspireret af Husserls fænomenologi. Jeg vil i mit oplæg også komme ind på nogle af de metodologiske konsekvenser heraf, og derved også berøre spørgsmålet om i hvilket omfang den fænomenologiske sociologi betjener sig af introspektion og selvobservation.

Lyt eller download filen ved at klikke her.

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>