Forår 2015: Mixed Methods

Denne foredragsrække ser nærmere på diskussionerne og brugen af mixed methods inden for samfundsvidenskaberne.
For det første: Hvad skal der forstås ved mixed methods? Ofte forstås det som kombinationen af kvalitative og kvantitative metoder. Lidt mindre hyppigt forstås det ganske enkelt som kombinationen af flere metoder. Hvilken forståelse er at foretrække? Og hvis mixed methods forstås som kombinationen af kvalitative og kvantitative metoder, hvad er så forskellen mellem disse to typer af metoder og hvorfor er det en nyttig sondring at drage?
For det andet: Hvad er pointen med at kombinere forskellige metoder? Hvorfor er det frugtbart eller hensigtsmæssigt? Her er nogle forslag: Man kan bekræfte et forskningsresultat ved at vise, at man kan nå frem til det ved at anvende forskellige metoder; man kan opnå et mere dækkende billede af et fænomen, hvis forskellige metoder bringes i spil, når det undersøges; man kan bruge en metode til at generere resultater, der kan uddybes eller danne basis for spørgsmål, der undersøges ved hjælp af en anden metode; forskellige spørgsmål kan besvares ved at benytte sig af forskellige metoder.
For det tredje: Hvilke metoder lader sig rent faktisk kombinere? Er det alle? Kun nogle? Afhænger det helt af den kontekst de bruges i?

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>