Morten Frederiksen: “Fra Lazarsfeld til Latour: En Mixed Methods-rundvisning i den sociologiske metodelabyrint”

Opdelingen mellem kvantitativ og kvalitativ forskning står som et centralt omdrejningspunkt for både den sociologiske metodeudvikling og for de fleste sociologers forskningsmæssige identitet. Mixed methods-forskning stiller derfor spørgsmålstegn ved en række af de distinktioner samfundsvidenskaben normalt betjener sig af: forklaring/forståelse, subjektiv/objektiv, mikro/makro m.fl.
Er det på den baggrund overhovedet muligt at give et videnskabsteoretisk forsvar for mixed methods-forskning? Og hvis det er, hvilken rolle kan mixed methods-forskning så spille i sociologien? Gennem en eklektisk diskussion med repræsentanter for den sociologiske metodekombination forsøger dette foredrag at besvare disse spørgsmål og skitsere konsekvenserne for sociologisk metode mere generelt.

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>