Efterår 2015: Økonomiske modeller for det sociale

Efterårets foredragsrække ser nærmere på, hvordan modeller udviklet inden for økonomien overtages af andre fagdiscipliner, hvor de typisk anvendes til at forstå ikke-økonomiske fænomener og forhold. De økonomiske modellers migration rejser en mængde spørgsmål: Hvilke antagelser om undersøgelsesfeltets beskaffenhed følger med overtagelsen af en given økonomisk model og er overtagelsen af antagelserne uproblematisk? Hvilke metodologiske forpligtelser og muligheder følger med brugen af den økonomiske model? Og hvad er fordele og ulemper forbundet hermed? Hvilke værdier og menneskesyn går den økonomiske model hånd i hånd med? Og er værdierne og menneskesynet acceptabelt? Hvilke nye indsigter eller forklaringer muliggør anvendelsen af en given økonomisk model? Og hvilke indsigter og forklaringer udelukkes eller træder i baggrunden med brugen af en given økonomisk model?

Foredrag:

 • Rational choice i samfundsvidenskaberne: Et rationelt valg?
 • David Dreyer Lassen , Økonomisk Institut KU
 • Information og boblestudier
 • Vincent F. Hendricks, Center for Information og Boblestudier, KU
 • Et marked for kropsdele? Når samfundsvidenskabernes markedskritik formes af markedstænkning
 • Klaus Høyer, Institut for Folkesundhedsvidenskab, KU
 • Share

  Skriv en kommentar

  Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

  *

  Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>