Kristoffer Kropp: “Impact! Når sociologer deltager”

Den samfundsvidenskabelige forskning har altid været tæt forbundet til den politiske og sociale verden, den er den del af. Og for mange forskere er ønsket om ’at gøre en forskel’ også en væsentlig motivation i deres arbejde med at undervise studerende, i deres udvælgelse af forskningsfelt og cases og i deres samarbejde med mange forskellige aktører og institutioner uden for akademia. I dette foredrag vil jeg tage udgangspunkt i de forskellige måder danske sociologer engagerer sig og deltager i forskellige politiske processer og institutioner. Hvilke former for viden og begrundelser benytter sociologer sig af? Og hvordan håndterer de dilemmaer, konflikter og politiske aspirationer i interaktionen med aktører og institutioner uden for akademia? Fra disse lokale praksisformer vil jeg trække tråde til historiske og nutidige debatter og begrundelser i sociologi om engagement og distance.

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>