Efterår 2016: Analysemetoder i samfundsvidenskaberne

I metodediskussioner er det ofte metoder for dataindsamling, der er i fokus. Metoder for dataanalyse får typisk langt mindre opmærksomhed – og det til trods for at det er mindst lige så svært at analysere data, som det er at indsamle dem. Denne foredragsserie stiller skarpt på metoder for dataanalyse: Når samfundsforskere analyserer deres data (hvad end de er kvantitative eller kvalitative) leder de typisk efter mønstre i deres datasæt. Hvordan gør de det? Og hvad siger deres valg af analysemetoder om deres videnskab? Hvad karakteriserer forskellige metoder for dataanalyse? Hvordan adskiller metoder for analyse af hhv. kvalitative og kvantitative data sig? Hvordan påvirker valg af analysemetode hvilke resultater man når frem til? Hvilken indvirkning har brugen af computerprogrammer i analysen af data på selve analyseprocessen og de resultater, der kommer ud af analysen? Hvilke teknikker udvikler enkelte forskere for at kunne forfølge deres analysestrategier?

Foredrag:

Share

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>